Thursday, April 25, 2013

YesterdaY so PINKY....

Assalam...

Saje gatal nak sharing...muka bolat cik Rini berpinky2 di Hari Khamis..Hah..jangan jeles dari tudung membawak ke jam....pinky je...hahaaha~

Story of the jam tangan yg xsengaja nk fokus.. dah berusia lebih 10 tahun oke....masih jelita kn? Tgk oranglah....semestinye pemakainya pun jelita lagik tau....jangan nak jelesssss....whahahaahah~

Chiow...

Megi time....

Assalam...

Hujan lagi.....semalam arini...dan mungkin esok....aik...hahaha~ ujan2 ni sedap pekena megi...ape lagik cik Rini pun sediakan bahan2 untuk masak megi.

Bahan2 selalu cik Rini gunakan resepi dari abah tau... kalau abah buat lagiiiii sedap....hikhikhik....

Sayur Sawi
Telur
Bawang PUtih
Megi ayam/ kari

(Tambahan sendrik...hotdog..dan tauhu goreng khas untuk megi goreng je tauhu ni)

Tumis bawang putih..sehingga wangi...beserta tauhu, hot dog, kemudian masukkan air..agak2 mengikut paket megi. Setelah air menggelegak sedikit masukkan megi kemudian perencah.  Kemudian masukkan sawi dan pecahkan telur dan masukkan ke dalam megi tadi. Telur tu kalau nk yg hancur tunggu 1 min baru kacau. Bila air separa kering matikan api. Jika ingin agak basah maka biarkan telur tu terendam sehingga masak...Angkat dan hidangkan...hasilnya....

Taraaaaaaa.... (separa kering style)